Proiectul OUG privind modificarea si completarea Legii nr.223/2015 – forma finală, aprobată de CCMRR

Proiectul de OUG privind modificarea si completarea Legii nr.223/2015 - forma finală, aprobată de CCMRR

În şedinţa de astăzi a Consiliului Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere (CCMRR) a fost agreată şi aprobată forma finală a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat cu modificarile si completarile ulterioare. Proiectul a fost inaintat Ministrului Apararii Nationale. 

Un grup de lucru format din experți ai structurilor asociative și MApN a lucrat de timp două săptămâni la acest document, cu scopul de a înlătura toate inechitățile existente între pensionarii militari care au îndeplinit aceleași funcții și care s-au pensionat în perioade diferite de timp. După definitivarea proiectului de OUG, la data de 21.08.2019 a avut loc, la sediul MApN (localul M-100), o nouă ședință a CCMRR. Ședința a fost condusă de coordonatorul CCMRR, consilierul ministrului apărării naționale, dl. gl.lt. (r) dr. Marian TASE și au participat 15 reprezentanți și specialiști ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR), Asociației-Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM), Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), Asociației Diplomaților Militari în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ADMRR), Asociației Militarilor Participanți în Teatrele de Operații (AMPTO) și Asociației Militarilor din România (ROMIL), împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale Financiar-Contabile și Casei Sectoriale de Pensii a MApN (CSP). AORR a fost reprezentată de Președintele Asociației, dl. gl. lt. (r) dr. Virgil BĂLĂCEANU, col. (r) Constantin MONAC și col. (r) dr. Crăisor-Constantin IONIȚĂ.

Ședința a debutat cu prezentarea de către reprezentantul CSP, col. Iordan, a unor modificări la ultimul proiect elaborat de grupul de lucru, prin care să se aducă lămuriri și clarificări la unele articole stabilite inițial. Aceste modificări au fost discutate și agreate de către CCMRR, stabilindu-se ca documentul, astfel refăcut și aprobat, să fie prezentat ministrului apărării naționale de către coordonatorul Consiliului, dl. gl.lt. (r) Marian Tase, în cursul zilei de azi.

Forma finală, agreată de CCMRR, este anexată la comunicat.