Un membru AORR a fost invitat să ţină un curs la Universitatea Naţională de Apărare

Un membru AORR a fost invitat să ţină un curs la Universitatea Naţională de Apărare

Prin colonelul (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ, AORR continuă sprijinul acordat Departamentului Regional de Management al Crizelor și Operații Multinaționale (DRMCOM) al Universității Naționale de Apărare “Carol I”.

Ofițerul a fost invitat să susțină prelegeri în cadrul Cursului de Orientare NATO (NATO Staff Officer Orientation Course), curs acreditat de NATO, cu durata de 2 săptămâni, ce s-a desfășurat în perioada 24 iunie – 5 iulie 2019. Cursul a avut 32 de participanți (20 ofițeri și personal civil români si 12 străini) din 11 țări (Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia,  Portugalia, Serbia, Tunisia și Ucraina).

Prelegerile dlui colonel Ioniță s-au referit la organizarea Alianței Nord-Atlantice pentru managementul crizelor, precum și procesul NATO de planificare a operațiilor, ambele fiind foarte apreciate de cursanți prin atenția de care au dat dovadă și întrebările numeroase adresate lectorului-invitat.

Col (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ a fost invitat să participe și la următoarele cursuri organizate de acest Departament.