Participare AORR la Conferința de pregătire a Congresului de Vară CIOR şi la exerciţiul Spring Field 19, din Estonia

Participare AORR la Conferința de pregătire a Congresului de Vară CIOR şi la exerciţiul Spring Field 19, din Estonia

În perioada 07 – 11.05.2019, reprezentantul Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), col. (r) dr. Crăișor-Constantin IONIȚĂ, a participat la lucrările Conferinței de pregătire (In-Between-Meetings/IBM2) a Congresului de Vară al Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă (CIOR), desfășurată în perioada 07 – 11.05.2019 la Tallinn, în Estonia. Ofițerul a fost însoțit de un reprezentant al Direcției personal și mobilizare/Statul Major al Apărării, col. Adrian VASILIU.

Pe lângă scopul principal – de pregătire al Congresului de Vară al CIOR -, IBM2 a fost corelat, pentru prima oară, cu desfășurarea unor activități practice precum vizitarea exeercițiului Forțelor Armate estoniene „SPRING FIELD 19”, cel mai mare exercițiu la care participă Forțele de Rezervă estoniene, precum și executarea unor ședințe de tragere cu pușca automată (de tip Galil 5,56 mm) și pistolul (de tip USP Heckler&Koch 9 mm) în poligonul Ligii pentru Apărare a Estoniei (EDL).

 Pe timpul desfășurării lucrărilor conferinței s-a încheiat Protocolul de colaborare (Partnership Agreement) între AORR și Asociația Ofițerilor în Rezervă din Estonia (EROK).

Delegatul AORR a prezentat propuneri concrete privind organizarea cursurilor de limbi străine ale Academiei Lingvistice a CIOR (CLA) în România, în anul 2020. De asemenea, s-a transmis reprezentanților statelor membre un chestionar pe linia securității cibernetice, care urmează să fie completat până la sfârșitul lunii mai 2019.

Intenția AORR de a crește participarea/implicarea tinerilor ofițeri în rezervă voluntari la cursurile de specialitate organizate de CIOR se va concretiza pe timpul desfășurării lucrărilor Congresului de Vară al CIOR, când primii doi ofițeri tineri în rezervă vor urma cursul destinat acestei categorii de ofițeri (YROW) la Tallinn, în perioada 03 – 10.08.2019.