Sprijin acordat Școlii NATO de la Oberammergau – martie 2019

Sprijin acordat Școlii NATO de la Oberammergau - martie 2019
P3-53-A-19

Prin colonelul (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ, AORR continuă, și în anul 2019, sprijinul acordat Școlii NATO de la Oberammergau, din Germania.

Ofițerul a fost invitat să susțină prelegeri și să fie mentor în cadrul Cursului Combined Joint Operations Centre (P3-53-A-19) în perioada 18 – 22.03.2019. Cursul a avut 62 participanți din 24 tări (18 state membre și 6 partenere) care au studiat, în principal, organizarea NATO pentru conducerea operațiilor, rolul și misiunile diferitelor centre de conducere operații de la nivel strategic (CCOMC-SHAPE), operativ (CJOC-JFCBR și JFCNP, JOC-KFOR HQ) și tactic (AIRCOM-AOC, LANDCOM-OPCEN și MARCOM-MOC), precum și unele domenii specifice lucrului în cadrul CJOC (recuperarea personalului, operații electromagnetice, aspectele legale și mijoace tehnice IT folosite pentru managementul informațiilor). Ultima parte a cursului a fost acoperită de un exercițiu coordonat de col. (r.) dr. Ioniță, sprijint de un expert de la JFCNP, care a fost foarte bine apreciat de cursanți și pe timpul căruia aceștia au fost împărțiți în 8 sindicate (de tip CJOC Nucleu), fiecare având de elaborat anexele unui SOP al CJOC și de rezolvat un incident/eveniment.

Pe timpul participării la activitate, col (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ a transmis comandantului Școlii NATO și decanului pentru învățământ, invitația de a participa sau trimite un reprezentant al acestei valoroase instituții aliate la Conferința Internațională a Experților SECDEF 19. Ofițerul va participa și la ediția următoare ce va avea loc în luna noiembrie a acestui an.