Sprijin acordat Școlii NATO de la Oberammergau – noiembrie 2018​

Sprijin acordat Școlii NATO de la Oberammergau - noiembrie 2018
cinci_cior

Prin colonelul (rz) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ, AORR continuă sprijinul acordat Școlii NATO de la Oberammergau, din Germania. 

Ofițerul a fost invitat să susțină prelegeri și să fie mentor în cadrul Cursului Combined Joint Operations Centre (P3-53-B-18) în perioada 29.10 – 02.11.2018. Cursul a avut 48 participanți din 23 țări (19 state membre și 4 partenere) care au studiat, în principal, organizarea NATO pentru conducerea operațiilor, rolul și misiunile diferitelor centre de conducere operații de la nivel strategic (CCOMC-SHAPE), operativ (CJOC-JFCNP, JOC-KFOR HQ) și tactic (CAOC Uedem-AOC), precum și unele domenii specifice lucrului în CJOC (recuperarea personalului, sprijinul medical, aspectele legale şi modul de folosire a Forţei întărite a NATO de Răspuns – eNRF). Ultima parte a cursului a fost acoperită de un exercițiu coordonat de col. (r.) dr. Ioniță, sprijinit de un expert de la JFCBR, care a fost foarte bine apreciat de cursanți și pe timpul căruia aceștia au fost împărțiți în 6 sindicate (de tip CJOC Nucleu), fiecare având de elaborat anexele unui SOP al CJOC și de rezolvat un incident/eveniment. 

Col (r) dr.Crăișor-Constantin IONIȚĂ va participa și la ediția următoare a cursului, ce va avea loc în luna martie a anului viitor.